Ekologisk mat


Ekologiska livsmedel

FÖRSTÅ ORGANISK MAT ETIKETTER, FÖRMÅNER OCH HÄVDAR


Ekologiska livsmedel
Ekologisk mat har blivit mycket populärt. Men navigera i en labyrint av ekologiska livsmedel etiketter, fördelar och påståenden kan vara förvirrande. Är ekologisk mat verkligen friskare? Är det mer näringsrikt? Vad gör alla etiketter menar? Varför är det så dyrt? Denna guide kan hjälpa dig att göra bättre val om vilka ekologiska livsmedel är hälsosammare för dig och bättre för miljön, och hur du har råd att införliva mer ekologisk mat i din kost.

Göra ett åtagande att äta hälsosamt är en bra start mot ett hälsosammare liv. Utöver äta mer frukt, grönsaker, fullkorn och bra fetter, men det är frågan om livsmedelssäkerhet, näring och hållbarhet. Hur livsmedel odlas eller höjt kan påverka både din hälsa och miljö. Detta tar upp frågorna: Vad är skillnaden mellan ekologiska livsmedel och konventionellt odlade livsmedel? Är "ekologisk" alltid bäst? Vad sägs om lokalt odlade livsmedel?

Vad betyder "ekologisk"?

Uttrycket "ekologisk" syftar på det sätt jordbruksprodukter odlas och bearbetas. Särskilda krav måste uppfyllas och upprätthållas för att produkter måste märkas som "ekologisk".
Ekologiska grödor måste odlas i säkert jord, har inga ändringar, och måste förbli åtskilda från konventionella produkter. Jordbrukare får inte använda syntetiska bekämpningsmedel, genmanipulerad gener (GMO), petroleumbaserade gödningsmedel, och avloppsslam-gödselmedel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar