lördag 22 september 2012

Manuka honung

Exceptionell Antibakteriell och helande aktivitet
På new zeland har de den Bästa Manuka honung

De unika egenskaperna hos UMF manuka honung kan hjälpa till att läka ett stort utbud av villkor från magsår för infektioner, samt öka din energi nivåer och allmänna välbefinnande.

Ta reda på hur manuka honung kan hjälpa dej.
Magsår och relaterade tillstånd
Laboratorietester har visat att UMF antibakteriella egenskapen finns i UMF manuka honung hämmar tillväxten av bakterien Helicobacter pylori. Denna bakterie tros orsaka de flesta magsår, dyspepsi och magsår.
I kliniska prövningar patienter som UMF betyg manuka honung alla erfarna betydande hjälp från sina symptom från magsår.
Den peroxid antibakteriella aktiviteten hos andra honung (inklusive vanlig manuka honung) befanns inte vara effektiva mot Helicobacter pylori. Studier visar också att de goda bakterierna i magen inte påverkas av UMF fastigheten.
Manuka från tee tree
Hur man använder manuka honung för maghälsa.
Prova att ha en tesked till en matsked honung 3-4 gånger om dagen, helst en timme före måltid och igen vid sänggående.

Försök att ha något att dricka direkt efter att ha honungen att inte späda ut honung.
Att ha honung på bröd, har toast eller kex kex honung i magen så länge som möjligt.
Många människor har upplevt goda resultat om de tar honung direkt från tesked.
Det är ren honung så att den inte stör med regelbundna mediciner.
Justera mängden och frekvensen för att passa dina egna behov. De flesta människor har en generös mängd honung inledningsvis sedan minska det som de känner är bäst.
En liten obehag upplevdes av några för en mycket kort period.

fredag 21 september 2012

Cats Claw (Uncaria tomentosa)


Cats Claw (Uncaria tomentosa)


Cats Claw är en vinstock allmänt känd som Una de Gato och används traditionellt i peruanska läkemedel för behandling av ett brett spektrum av hälsoproblem, särskilt matsmältningsproblem klagomål och artrit och för att behandla sår, magproblem, cancer och mycket mer. Det har först nyligen uppmärksammats av västerländska örter och forskare. Idag, främst genom mun till mun, har det blivit en av de bäst säljande örter i USA.

Sedan 1970-talet har studier och forskning gjorts av forskare i Peru, Tyskland, Österrike, England och andra länder, för att få veta mer om de kraftfulla helande egenskaper Cat Claw. Idag, främst genom mun till mun, har det blivit en av de bäst säljande örter i USA. Inte sedan kinin upptäcktes i barken på en peruansk träd under sextonhundratalet hade någon annan regnskog växt uppmanas ständigt uppmärksamhet över hela världen.

Mest uppmärksamhet ägnades de oxindol alkaloider som finns i bark och rötter av Cats Claw, som har dokumenterats för att stimulera immunförsvaret. Det är dessa sju olika alkaloider som krediteras med att ha en mängd olika medicinska och läkande egenskaper. Den mest immunologiskt aktiva alkaloid tros vara Isopteropodin (isomer A), som ökar immunsvaret i kroppen och fungerar som antioxidanter för att befria kroppen av fria radikaler. Föreningar som finns i Cat Claw kan också arbeta för att döda virus, bakterier och andra mikroorganismer som orsakar sjukdom, och de arbetar för att förhindra friska celler från att bli cancerceller.
Cats claw  stimulera immunförsvaret

Det har föreslagits att Cat klo extrakt utövar en direkt antiproliferativ aktivitet på MCF7 (en bröstcancer cellinje). Detta har lett till dess användning som en tilläggsbehandling för cancer och aids samt andra sjukdomar som negativt påverkar det immunologiska systemet. Dessutom, närvaron av glykosider, proantocyanidiner och beta-sitosterol hjälp ge anti-virus och anti-inflammatorisk stöd för kroppen. Dessa alkaloider utövar också en positiv effekt på minnet. Kattens klo anses vara en anmärkningsvärt potent hämmare av TNF-alfa produktion.

Denna ört anti-inflammatoriska egenskaper kan hjälpa till att lindra artrit, gikt och andra inflammatoriska problem. Den primära mekanismen för Katten klo antiinflammatoriska åtgärder verkar vara immunmodulering genom hämning av TNF-alfa-syntes.

Cats Claw pulver kan bidra till att skapa stöd för intestinala och immunsystem i kroppen, och kan också skapa intestinal stöd med dess förmåga att rensa hela tarmkanalen. Denna rengöring hjälper till att skapa stöd för människor som lever i olika mage och tarm sjukdomar, inklusive: kolit, Crohns sjukdom, colon irritabile, och läckande tarm.
Dessutom, i en studie visade frivilliga som tog Kattens klo i 8 veckor bättre DNA-reparation.
Den kan ofta hittas i kombination med andra "immun" örter med liknande läkande egenskaper såsom Echinacea och kan:

minska smärta och inflammation i reumatism, artrit och andra typer av inflammatoriska problem.
har anti-tumör-och anti-cancer egenskaper som inhiberar cancer cell bildas.
främja läkning av sår.
vara användbara för behandling av magsår och tarmbesvär
hjälpa till att lindra kronisk smärta.
förbättra immunitet genom att stimulera immunförsvaret.
hjälpa människor upplever mage och tarm sjukdomar, däribland kolit, Crohns sjukdom, colon irritabile, läckande tarm, gastrit och duodenalsår, tarminflammation.
hjälpa till att bekämpa både virus-och svampinfektioner såsom Herpes och Candida

torsdag 20 september 2012

Ärtprotein

Ärtprotein 100% källa till rent protein.
Ärtprotein
Ärtprotein isolate

Vegetabiliskt protein från ärtor (Pisum sativum). Dom vanliga proteinpulver kommer från soja, ris, ägg, eller mjölkprodukter, vilka ofta är problematiskt för dem som har en allergi eller har en känslig mage. 

Ärtprotein är en växt-baserad protein som ger ett högt biologiskt värde (65,4%). BV proteiner stödjer immunsystemets funktion, och IGF-1 (insulin-like growth factor stimulering)mm.
Ärtprotein erbjuder en utmärkt näringsprofil, är fri från gluten, laktos, kolesterol och andra anti-näringsmässiga faktorer.

Ärtprotein är ett fullvärdigt proteintillkskott (82% - 90% protein) med lite kolhydrater och fett. Vår Isolerat ärtprotein är ärtprotein utvunnet ur gula ärter (Pisum sativum). Det ger dej ett lättlösligt protein som är mycket lätt för magen att smälta och absorbera. Protein från ärt ger en rik källa till de essentiella och grenade aminosyror.  Proteinet har också den rikaste källan av aminosyran Arginin.

Bästa ärtproteinet

FN och WHO

Rekommenderas av Världshälsoorganisationens - livsmedels-och jordbruksorganisation av FN (FAO) och Världshälsoorganisationen (WHO) då ärtprotein essentiell aminosyra profilen är perfekt som människoföda.
Vi har redan pratat om hur bra du kan smälta 100% Pure ärtprotein i ditt system.
Men det finns en aspekt av denna smältbarhet som ger dig en annan potentiell fördel. Det bryts långsamt ned och därmed kan det ha en positiv effekt på mättnad.
Så vad är mättnad? Mättnad är den nöjda känslan av att vara mätt efter att ha ätit.
Ny  forskning visar att mättnad är förknippad med utsläpp av vissa gastrointestinala peptider. Dessa peptider stimulerar ditt nervsystem att starta eller stoppa dig från att äta.

Högre PYY (peptid YY) nivåer som stöds av ärtprotein fördröjning magtömning och därmed kan ge en ökad mättnadskänsla.
En annan peptid, ghrelin, som främst utsöndras av magen, hjälper till att stimulera aptiten. Studier visar lägre ghrelin nivåer indikerar en fördröjning i returen av din aptit efter en måltid.
Så du kan se varför ärtprotein ger utmärkt näringsvärde som protein och komplement till vassleprotein, hampaprotein och risprotein.



lördag 15 september 2012

Mesquite


Ekologiskt raw Mesquitepulver

Mesquite health benefits
Meaquite träd

Mesquite (MES-Keet)

De ätliga bönor-liknande taggiga träd eller buskar som tillhör släktet Prosopis (av västra Nordamerika), som har bipinnate blad och ofta bildar täta snår.

Native American Söt Tradition

Mesquite är en superfood med traditionell basföda av inhemska kulturer från de torra regionerna i Amerika. Native till Sydamerika, producerar Mesquite Tree stora frö-fyllda kapslar, som samlas, mals till en läcker mjöl, och används i recepten. Desert invånare förlitat ofta på de söta skida som en basföda, och skulle även använda dem som ett byteshandel verktyg med angränsande stammar. Idag, mesquite distinkta smak och underbara doften fortfarande kan avnjutas i många kulinariska användningsområden, med det är hälsofördelar som är allmänt respekterad. Det är mat i sin traditionella och ekologiska raw food.
Mesquite till smoothies och mat
Kraften i Mesquite
Mesquite är av särskilt stort värde för dem som vill balansera blodsockret. Mesquite mjöl erbjuder en naturligt söt smak till recept, men dess sockerarter härledda från fruktos (som inte kräver insulin för att smälta och är lätt metaboliseras). Dessutom är mjölet en utmärkt form av fiber - möte nästan en fjärdedel av dagliga behov på bara två matskedar - som inte bara förbättrar matsmältningen men ytterligare fördelar socker metabolism. Mesquite innehåller även lysin (en aminosyra), såväl som betydande kvantiteter smältbart protein, kalcium, magnesium, kalium, järn och zink. Som sådan balanserad mat, är det lätt att se varför våra indianska förfäder förlitat så tungt på mesquite som en stapelvara form av läckra näring.

Maltig magi

Bären har en söt, rökig smak som liknar Johannesbröd, med karamell undertoner. Det är rik smak och aroman är bra med både vanilj och choklad, och det ger en härlig smak när de används i sötsaker. Mesquite blandar vackert med alla växter eller mjölk och är ett utmärkt komplement till smoothies och är fantastiskt när strös i glass. 

Lämpliga användningsområden

  • KRYDDA
  • MJÖL BYT.UT
  • Smoothies
  • JOGHURT
  • SMÅKAKOR

FÖRDELAR

  • Low Carb
  • Kostfiber
  • Biotillgängligt PROTEIN
  • LÅG FETTHALT
  • LOWGLYCEMIC

måndag 3 september 2012

Raw food

En stor växande intresse för raw food sprids nu i Sverige.


Den nya trenden med växande intresse för rawfood i Sverige sprids nu för fullt. Raw food maten är den enkla tillagningen av råvaror som inte har upphettats med över 42 grader värme.
Raw food motiverar, fascinerar och inspirerar människor över hela värden till att äta en mer hälsosam mat med enzymer, vitaminer och mineraler intakt.
Rawfood är skonsamt för miljön och bygger på ekologisk mat.
Raw food har mycket näring och ger dig din hälsa tillbaka.  Man blir piggare, friskare, starkare och mår bra.

Iforma International säljer raw food produkter av högsta kvalitet. Vårt mål är att vara med och sprida ekologisk mat och rawfood, hjälpa människor till ett liv där man kan må bra, sundare och bidra till att vår planet blir en mycket trevlig plats att leva på.
Lycka till med din resa in i raw food värden.

lördag 1 september 2012

Raw Chokladbollar de Luxe

Med raw ekologiska: kakaopulver, kacaonibs, yaconsirap, mandel, kokosolja, dadlar, vaniljpulveroch pumpakärnor.
Raw chokladbollar delux
Här har vi använt yaconsirapen i chokladbollar som är rena rama hälsobomben. Ät en boll som nyttigt fikatillbehör eller som en energikaka. Passar både LCHF-are, raw-foodanhängare och alldeles vanliga gottisgrisar. Jag fick ut 28 bollar på satsen. 
Välj själv den mängden yaconsirap som passar dig! 
Ingredienser:
3 ½ msk raw ekologisk yaconsirap - kan bytas mot mörk raw ekologisk agavesirap
1 dl raw ekologisk cacaonibs
1 dl oskalad raw ekologisk mandel
1 dl raw ekologisk pumpakärnor
1 dl ekologisk dadlar
1 msk ekologisk kakaopulver
½ tsk ekologisk vaniljpulver
50 g raw ekologisk kallpressad kokosolja
 Blanda alla torra ingredienser i matberedaren, och mixa till mjöl - fint eller lite grövre efter smak.
Tillsätt kokosoljan och sirapen, och mixa ihop till en smet.
Ställ i kylskåpet att stelna lite, och forma sedan bollar som du rullar i antingen kokos eller mixade pumpakärnor. Gnid in händerna med lite kokosolja så går det lättare.
Förvara i kylskåpet. 
Tips: Lägg rikligt med kokos eller det strössel (Nötter)du valt i en plastpåse, och lägg i bollarna. Skaka runt så bollarna blir täckta. Kasta inte det strössel som blir kvar, utan använd det i en ny sats bollar eller till kakor av något slag.

Mesquite smoothie

Ingredienser:
3 dl mandelmjölk
1 banan
2 msk raw ekologiskt mesquitepulver
2 msk ekologiskt kakaopulver
Blanda alla ingredienser i en mixer under 30 sekunder och njut.
Mesquite smoothie

Chiafrön recept

Chia frön kan också ätas med mjölk, grönsaker, yoghurt, sallad, frukt, såser, soppor, grönsaker osv. Kan även integreras, i sin helhet i bröd, kakor eller bakverk. Den kan tas när som helst på dagen, bäst före måltider. Det rekommenderas mellan 10 och 25 gram Chia frön om dagen.
Chiafrön är en av de drycker som var en del av den aztekiska kulturen och än idag är utbredd i Centralamerika som "Vatten Chia Fresca.".


Chiafrön recept
Chiafrön Vatten: Agua de Chia
Ingredienser:
1 kopp Chiafrön
2 liter vatten
1 dl Kokospalmsocker
½ dl färsk citronjuice, eller efter smak
Förberedelser:
Blötlägg Chiafrön i vatten i två till tre timmar tills de mjuknar och får en geléaktig konsistens. Sockra vattnet med Kokospalmsocker, rör om och lägga till Chia frön och citronjuice.
Serveras kall.

Coco Loco smoothie

Ingredienser

1 tsk Chiafrön. (Förberedelser: 1 tsk Chia frön: Rör om väl till en kopp vatten och blötlägg över natten i kylen).
330ml Vita Coco Kokosvatten naturell.
1 tsk Acai pulver
2 tsk Maca pulver Gelatiniserat
1 stk Agavesirap
½ dl frysta Hallon

coco smoothie














Mixa allt i en härlig blandning och njut.  

Caracas müsli

Ingredienser
0.5 dl müsli 
2 dl naturell yoghurt eller mellanfil (1,5 %)
1 msk gojibär
1/2 msk kakao nibs
2 msk skalade hampafrön
Några cashewnötter













Servera müslin med hälsosam smoothie och njut!

Recept

Välkommen till vår samlingen av raw food recept
Raw food recept
Har du någon bra raw food recept du vill dela? Vänligen skicka den till oss så att vi kan dela den med alla! kontakt@rawfood-kost.com

Alger

Alger är näringsrika


Alger är de rikaste växterna på jorden. 

Chlorella, spirulina och många andra alger har all den näring kroppen tränger. kalium, magnesium, kalcium, järn, tillväxthormoner, vitaminer, enzymer och proteiner och mycket mer.

Du kan läsa mer om alger och hur nyttigt dom är på denna sida.