fredag 29 juni 2012

Chlorella - Fördelar med naturens finaste Superfood


Chlorella är naturens finaste Superfood
Artikel skriven av: Kim Roach
Översättning av: Frank Robert Olsvik (Iforma International).
Kim Roach är fitness reporter på HealthyEveryDay.com



Chlorella är en av de mest vetenskapligt utforskade livsmedel i historien. Men det är osannolikt att du har hört talas om detta superfood? Det är inte mycket marknadsfört av stora företag eftersom vinstmarginalerna är låga. Dock är Chlorella ett av naturens finaste livsmedel, som ger dig ett rikt utbud av aminosyror (protein), enzymer, vitaminer, mineraler och kolhydrater. I själva verket är Chlorella tros innehålla varje näringsämne som krävs av den mänskliga kroppen.

Här är en ofullständig lista över de ingredienser som finns i Chlorella:

- Hög kvalitet komplett protein
- Alla de kända B-vitaminer
- Vitamin C
- Vitamin E
- Beta-karoten
- Macrominerals: inklusive kalcium, magnesium, zink, kalium
- Spår mineraler
- Mucopolysaccharides
- Omega-3 fett Ty syror inklusive GLA
- Nukleinsyror (RNA och DNA)
- Klorofyll

Tyvärr är detta superfood fylld med näringsmässiga fördelar som de flesta läkare aldrig kommer att berätta om. Men låt inte det försämrar dig från att prova super algen med många hälsofördelar.

- Lindrar artrit smärta
- Kraftfull blod rengörande
- Lever rengöring
- Anti- cancer medel
- Stärker immunsystemet
- Förbättrar din matsmältningssystemet och minskar förstoppning.
- Gör att du kan fokusera tydligare och för en längre tid.
- Hjälper till att eliminera dålig andedräkt.
- Balanserar kroppens pH.



Hjälper till att avlägsna tungmetaller och andra bekämpningsmedel som ständigt invaderande kroppen!!.

En av dom största hälsofördelar är dess förmåga att neutralisera eller ta bort giftiga ämnen från kroppen. Ett antal forskningsprojekt i USA och Europa har visat att Chlorella kan hjälpa kroppen i nedbrytningen av kolväte och metalliska gifter som DDT, PCB, kvicksilver, kadmium och bly. Denna avgiftning tar 3-6 månader att bygga upp till den punkt där kroppen kan börja eliminera åren av skadliga ämnen i kroppen.

Men de hälsofördelar slutar inte där. En av Chlorella viktigaste komponenter är klorofyll. I själva verket innehåller Chlorella mer chlorophyll per gram än någon annan växt. Detta klorofyll är en av de största källorna för rengöring av tarmen och andra system för undanröjande, såsom levern och blodet. På grund av denna höga klorofyll innehåll tycker att kronisk dålig andedräkt ofta elimineras på bara några dagar på Chlorella.

Chlorella hjälper också balansera kroppens pH. Din kropp idealiska pH är cirka 7,2 till 7,4. Tyvärrhar dålig kost av skräpmat, snabbmat, överkokt, bearbetade livsmedel och läsk fram en generation av människor som är grovt obalanserat. De livsmedel som nämns ovan är flera tusen gånger mer sura än våra kroppar. Detta är en avgörande punkt, eftersom de flesta sjukdomar börjar sina liv och trivs i en sur miljö och inte bor bra i en alkalisk miljö.
Cancer är en av de många sjukdomar som trivs i en sur miljö. Cancer har stigit stadigt och det är nu till den punkt som fullt en tredjedel av alla människor i USA kommer att få cancer under sin livstid! Ökningen av dessa siffror sammanfaller med ökningen av snabbmat, skräpmat och bearbetade livsmedel. Eliminera dessa giftiga livsmedel med hela livsmedel som chlorella kommer att bidra till praktiskt taget eliminera risken att utveckla cancer i framtiden.

Hur mycket Chlorella bör du ta?

Många människor tar alldeles för lite Chlorella för att få den effekt man öskar. Kom ihåg att detta är ett livsmedel, inte en drog. Om du verkligen vill att detta superfood att vara effektiv, måste du ta stora mängder. Det rekommenderas att du tar minst 5 gram vid varje måltid. Ta din hälsa till en ny nivå med de många fördelar chlorella har.

tisdag 26 juni 2012

Chlorella detox smoothie!


Chlorella detox smoothie!

2 portioner

Ingredienser

2 msk  vetegräs pulver
1 handfull spenat (1 kopp)
1 handfull grönkål (1 kopp)
2 selleristjälkar
1 banan
1 äpple
1 kopp blandade bär (blåbär, björnbär, hallon, körsbär och jordgubbar)
3 tsk Chlorella pulver
vatten

Lägg alla ingredienser i mixer och täck med vatten, blanda tills slät. Lägg Chlorella pulver och blanda i 10-20 sekunder.

Fördelar: Chlorella har kraftfulla avgiftande och renande egenskaper. Genom att lägga Chlorella till din smoothie, kan du få motsvarande fem portioner frukt och grönsaker. Chlorella är en lättsmält protein och har stora mängder klorofyll. Det är packad med vitaminer och mineraler, såsom beta-karoten, vitamin E & K, vitamin B-komplex, fosfor, kalium, kalcium, zink, järn, jod, magnesium och mangan.


Cglorella detox smoothie


Näringsvärde per portion:

Kalorier 210,25
Totalt fett 0,76 g
transfett 0 g
Mättat fett 0,13 g
Fleromättat Fett 0,28 g
Enkelomättat fett 0,06 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 33 mg
Kolhydrater 31,12 g
Kostfiber 7 g
socker 19,5 g (från bären)
Protein 4,93 g

måndag 25 juni 2012

Chlorella och algens fantastiska historia


Chlorella och algens historia



Chlorella var den första formen av live med en verklig kärna. Blågröna alger och spirulina saknar denna kärna. Med massor av solljus och fertila växtförhållanden, reproducerar Chlorella sig genom celldelning med en hastighet av 4 nya celler var 17-24 timme.

I eller nära vattendrag på vår planet, det finns 25.000 arter av alger som är elementära växter utan rötter, stjälkar, grenar och blad. Alger innehåller vanligtvis klorofyll och gröna alger är de enklaste gröna levande organismer.

Liksom andra klorofyll innehåller växter, alger omvandla oorganiska kemiska element till organiskt material med hjälp av ljusenergi och fotosyntes. De utgör den första länken i serien av organismer som utgör jordens näringskedja.



Chlorella Identifierades först runt 1900

Chlorella har funnits på jorden sedan den prekambriska perioden: över 2,5 miljarder år. Det var dock inte förrän på 1890-talet att Chlorella celler identifieras av mänskliga ögon under ett mikroskop. Det var först odlades i Holland i ren form i slutet av 1800-talet.

I början av 1900-talet, insåg man att Chlorella består av 60% protein och multiplicerar mycket snabbt, började forskare i olika länder, särskilt i Tyskland, att forska i tanken på att göra mat från Chlorella.

Även om forskningen avbröts av de två världskrigen i Europa, som entusiasmen för Chlorella forskning om. 1948, var en pilotstudie vid Stanford Research Institutet i växande av Chlorella framgångsrik. Men studien fick stängas på grund av ekonomiska problem. På 1950-talet tog Carnegie Institutet över studien och de drog slutsatsen att Chlorella kan odlas i kommersiell skala och skulle vara en lösning för att hjälpa världssvälten. 

Initial Intresset för Chlorella som en näringskälla

Efterkrigstidens Japan inför ett allvarligt problem: brist på livsmedel. År 1951, Rockefeller Foundation och den japanska regeringen medförslagsställare Dr Hiroshi Tamiya studie vid Tokugawa Biological Institutet. Dr Tamiya var en pionjär i utvecklingen av teknik för att odla, skörd och process chlorella på en stor kommersiellt genomförbart skala.

År 1957 gjordes en ideell organisation som heter Japan Chlorella Research Centre grundades och världens största Chlorella odling poolen konstruerades. Efter det var en annan organisation, Japan Chlorella föreningar, som inrättats med regeringens finansiella stöd.

Syftet var att kommersialisera chlorella som ett livsmedel. Men var planerna skrotades under 2 år eftersom andra livsmedel såsom ris eller vete blivit mer tillgängliga och Chlorella kunde inte konkurrera på grund av dess högre kostnad. En annan anledning till att Chlorella inte kunde kommersialiseras som ett livsmedel på den tiden var den låga smältbarhet.


Förbättra Chlorella Smältbarhet var nyckeln till dess stora spridning

Även den naturligt hårda Chlorella cellvägg hade skyddat de värdefulla näringsämnena inne i cellen för 2,5 miljarder år, visade den sig vara en nackdel för livsmedel. Problemet med smältbarhet löstes i 1975 när en patenterad förfarande utvecklades som bryter ned Chlorella cellväggar och ger en smältbarhet hastighet över 80%. Det finns nu många andra patenterade förfaranden som effektivt bryter ner cellväggarna. Iforma International säljer den äkta chlorella med spräckt cell vägg. Båda chlorella pulver och chlorellatabletter.

Under 1960-talet vände den japanska forskarna sin uppmärksamhet mot möjligheterna att chlorella kan vara en främjare av god hälsa. Det visade sig att Chlorella innehåller en förvånansvärt stor variation av vitaminer och mineraler och andra näringsämnen. Dessutom har det många okända faktorer i naturen.

Man kan ta vitaminer och mineraler och ändå inte få samma effekter som med chlorella.

söndag 24 juni 2012

Chlorella är en genus av encelliga grönalger, som tillhör arten Chlorophyta


Chlorella är en genus av encelliga grönalger, som tillhör arten Chlorophyta. Det är sfäriska till formen, cirka 2 till 10 micrometer i diameter, och är utan flagella. Chlorella innehåller gröna fotosyntetiska pigmenten klorofyll-a och-b i sin kloroplasten. Genom fotosyntesen, multiplicerar det snabbt och kräver endast koldioxid, vatten, solljus, och en liten mängd mineraler för att reproducera sig.

Namnet Chlorella är hämtat från den grekiska Chloros, det vill säga grönt och det latinska lilla suffixet Ella, som betyder liten. Tysk biokemist och cell fysiolog Otto Heinrich Warburg, belönades med Nobelpriset i fysiologi eller medicin för sin forskning om cellandningen i 1931, även studerat fotosyntesen i Chlorella. År 1961 fick Melvin Calvin vid University of California Nobelpriset i kemi för sin forskning om vägar av koldioxid assimilering i växter med Chlorella. Under senare år har forskare gjort mindre användning av Chlorella som en experimentell organism eftersom den saknar en sexuell cykel och därför den forskning fördelarna med genetik är tillgängliga



Chlorella som en näringskälla

Det är en attraktiv potentiell näringskälla, eftersom den är hög på protein och andra viktiga näringsämnen, när algen är torkat är det ca 45% protein, 20% fett, 20% kolhydrater, 5% fibrer och 10% mineraler och vitaminer.
Chlorella pulver och chlorella tabletter har påståtts ha hälsofördelar med t.ex. påståenden om viktkontroll, förebyggande av cancer, och immunsystemet stöd mm.
Under vissa odlingsbetingelser, ger Chlorella oljor med hög fleromättade fetter-Chlorella minutissima har gett EPA till 39,9% av det totala lipider.
Flera studier tyder Chlorella tillskott har en positiv effekt på minskningen av dioxinhalterna i bröstmjölk och det kan också ha positiva effekter på det diande barnet genom att höja IgA-nivåer i bröstmjölk.

tisdag 19 juni 2012

Ombar choklad

Ombar underbar choklad som är 100% Rå - 100% ekologisk - 100% Vegan. 




Rå choklad med probiotika för magen. Den har lågt glykemiskt index. Ombar`s underbara choklad är fri från socker och annat onyttiga ingredienser som du hittar i vanlig choklad.

Ombar är sötad med kokospalmsocker som är gjord från saven från Kokospalmträdet. Den har en Gi på 35.

Det är en läcker mörk choklad med probiotika! Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) har positiva effekter på tarm-kanalen.
Sortimentet är berikat med en mängd olika frukter och super bär.

Behöver du fler anledningar att smaka denna choklad?

Denna goda choklad hittar du hos Iforma




Chlorella är den högsta kända källa av klorofyll


Chlorella är den högsta kända källa av klorofyll, med nästan 10 gånger mängden klorofyll som finns i alfalfa, från vilka de flesta kommersiellt klorofyll extraheras.



En av de största ämnen i livsmedel för rengöring av tarmen och andra system eliminering, levern och blodet är klorofyll, som finns i alla gröna grönsaker, särskilt gröna, bladgrönsaker. Problemet vi finner här är att grön mat innehåller mindre än hälften av en procent klorofyll. Alfalfa, från vilken klorofyll är kommersiellt extraheras, har endast 4 eller 5 kg per ton, omkring 0,2% när den extraheras och alfalfa är en av de växter med högsta klorofyll. Kommersiell flytande klorofyll innehåller ofta endast ca 1% klorofyll.

Gröna alger är de högsta källorna av klorofyll i växtvärlden, och av alla grönalger studerade hittills, är Chlorella den högsta som sträcker sig från 3 till 5% klorofyll. Chlorella tillskott kan påskynda hastigheten för rengöring av tarmen, blodet och levern, genom att leverera massor av klorofyll. Dessutom, har Chlorella Growth Factor (CGF) som påskyndar läkningens hastighet av någon skadad vävnad.

Bruten cell-väggen chlorella, är nästan dubbelt så lättsmält som andra Chlorella.